top of page

 MAY BRITT  

Jeg elsker alt som har med strikking og hekling å gjøre. Derfor har jeg opp gjennom årene sagt ja til de fleste oppdrag. Det begynte med oppstrikk for andre designere, noe som gjorde at jeg lærte å lage egne design, som igjen førte til at jeg nå leverer design til ukepressen og har gitt ut bok. Jeg sa også ja til å oversette enkle oppskrifter for Familien, og det førte til at jeg nå har oversatt flere håndarbeidsbøker og vært fagkonsulent på bøker fra flere forlag og selv satt opp bøker.

Jeg lærte å strikke i 4-5 årsalderen, hekling lærte jeg noen få år senere. Jeg husker jeg gikk på kurs med godt voksne damer i Øvre - Ål tidlig på 70-tallet, og alle prøvelappene i brunt og oransje er tatt vare på og beviser det.

 

Når jeg var ferdig på gymnaset flyttet jeg til Oslo og begynte å jobbe på Hotel Bristol. Etter noen år kom jeg i kontakt med Tine Solheim. Jeg begynte å strikke opp hennes design og når det kom frem at jeg kunne hekle, ble jeg også satt til det. På en måte gikk jeg i lære hos Tine og sugde til meg alt som ble sagt om proporsjoner, fasonger, farger og mye, mye mer. Jeg syns det var helt fantastisk å komme inn i denne verdenen full av kreativitet, farger og teksturer og spiren til egne design begynte sakte å vokse.

 

Etter som bekjentskapskretsen vokste, har dette ført til at jeg nå leverer egne design til ukepressen. Men også at jeg oversetter håndarbeidsbøker, leser korrektur og er fagkonsulent og tegner diagrammer for andre forfattere av strikke- og heklebøker.

 

I 2017 ga jeg ut boken «Hekling i tykt og tynt», og tittelen viser til en livslang kjærlighet til hekling. Boken inneholder heklede hverdagsplagg, både til sommer og vinterbruk. Du finner store og små prosjekter som skjerf, skjørt og jakker i ulike tykkelser. Puter, pledd og annet tilbehør finner du også.

 

De siste årene har jeg også hatt kurs i ulike strikke- og hekleteknikker, og er nå med på å arrangere Strikkefestivalen på Fefor for 2020.

Unknown-4.jpeg
bottom of page